LASĂ-TE PURTAT DE AROME

ÎNAPOI ÎN CĂMARA BUNICII

Noi, bănățenii, prețuim valorile noastre locale și ne mândrim cu ele, pe bună dreptate. Moștenirea noastră culinară este una extrem de bogată, în locul în care se întâlnesc patru culturi care și-au lăsat amprenta adânc în Banat și au lăsat ceva frumos și gustos în urmă.

Ca o pânză pe care țesem istoria țării noastre, locurile din care venim ne fac să resimțim valorile pe care le purtăm în suflet. Banatul este locul aduce împreună cultura românească, germană, sârbească și maghiară. Influențele se văd în meșteșuguri, tradiții, muzică și în multe alte aspecte care ne definesc. Dar ceea ce ne unește pe cei mai mulți dintre noi este arta culinară moștenită, pe care o dăruim mai departe, așa cum ne-a fost lăsată, tuturor celor care ne trec pragul.

BANATUL ÎN TOATĂ SPLENDOAREA LUI

LOCAL. PERSONAL. AUTENTIC.

Ana Lugojana prețuiește și dă mai departe aceste valori românești prin bucatele pe care le pregătim cu grijă în bucătăria noastră. Nu ne abatem de la rețetele tradiționale, folosim numai ingrediente 100% naturale care provin exclusiv din țara noastră, iar pe baza lor am creat un meniu cu caracter, asemeni locurilor și oamenilor care îl îndrăgesc.

Folosim ingredientele locale nu doar pentru că sunt sănătoase, ci pentru că ne inspiră să creăm rețete noi. Fiecare pagină a meniului Ana Lugojana se schimbă cu fiecare gust pe care-l aduce un ingredient de sezon. Mărarul nu crește în fiecare perioadă din an, nici mirosul ciorbei cu tarhon nu-l poți simți în fiecare anotimp. Croim meniul în funcție de ceea ce primim de la natură și astfel îi purtăm pe oaspeți într-o călătorie culinară cu opriri pline de aventură.

MĂNÂNCĂ ȘI SIMTE ROMÂNEȘTE

CONDIMENTUL SECRET: MUZICA

Ana Lugojana este locul în care vii să mănânci și să simți românește, pe muzică atent aleasă din folclorul local. Artiști talentați din toate colțurile Banatului te vor încânta seară de seară, ca să nu-ți lipsească nimic. Mâncarea o servim din veselă de olărit, iar mobilierul confortabil din lemn și picturile tradiționale îți vor prii întocmai cum trebuie să se simtă siesta într-o atmosferă neaoșă de han.

Din pasiune pentru lucrurile care dăinuie în timp, prețuim fiecare detaliu pe care-l putem lua cu noi, de acum și peste generații. Te poftim într-un loc construit cu drag, pe care-l transformăm într-o experiență. Iar când aceasta e încărcată de emoția celor care împărtășesc bucuria tradiției, putem să-ți promitem că acel “ceva” al nostru e farmecul. 

DETALIILE DAU GUSTUL

SIMFONIE DE PODGORIE

Nici o masă nu este completă dacă mâncarea nu este însoțită de o băutură la unison. Băuturile pe care le servim sunt locale, de la apă minerală de munte până la bere românească și vin de la podgorii din zona Banatului.

Mai mult, din dragoste pentru soiurile de struguri care îmbogățesc viile românești, am creat propria linie de vinuri, pe care le recomandăm în funcție de meniu. Ospătarii noștri îți vor recomanda cea mai potrivită alegere de vin din podgoria proprie. Ca să-ți tihnească mâncarea. 

voellerei-wine-glass
ANA LUGOJANA

TRANSFORMĂ O CINĂ ÎNTR-O AMINTIRE

Dacă ar fi să o descriem pe Ana Lugojana în trei cuvinte, am alege autentică, ospitalieră și plină de viață. Ana Lugojana e autentică pentru că te încântă cu bucurii și bunătăți care nu se îndepărtează de locurile îndrăgite de tine. Ospitalieră, pentru că Ana e atentă la fiecare mic detaliu care contribuie la atmosfera care-ți naște o emoție nostalgică. Plină de viață pentru că îți oferă nu doar o experiență culinară, ci o adevărată călătorie în timp cu muzică, ambient, gusturi și trăiri.